Le fua faatatau o le tuputupu a'e o tupe maua tau alamanuia

O le si'itia o tau o meafaitino sa pulea, ma o le fua faatatau o le tuputupu a'e o tupe maua tau alamanuia ia Novema na pa'u i le 9%.

E tusa ai ma faʻamaumauga na tuʻuina mai e le National Bureau of statistics i le Aso Gafua, ia Novema, o tupe mama a Industrial Enterprises i luga aʻe o le tele na faʻatulagaina na faʻateleina i le 9.0% i lea tausaga ma lea tausaga, i lalo ole 15.6 pasene mai Oketopa, faʻamutaina le malosi o le toe faʻaleleia mo le lua sosoo. masina.I lalo o faiga o le fa'amautinoaina o le tau ma le mautu o le sapalai, o le fa'atupulaia o tupe mama o le suau'u, koale ma isi fale gaosi oloa na fa'aitiitia tele.

Mai ia Ianuari ia Novema, o pisinisi e lima e maualalo le tupe maua o le eletise, gaosiga o le eletise ma le tuʻuina atu, o isi mea eliina, faʻatoʻaga ma le gaosiga o meaʻai, paʻu ma palasitika oloa ma gaosiga o taavale, faʻatasi ai ma le faʻaititia o le tausaga i le 38.6%, 33.3%, 7.2%, 3.9% ma le 3.4%.Faatasi ai ma i latou, o le paʻu o le eletise ma le gaosiga o le vevela ma le sapalai o pisinisi na siitia i le 9.6 pasene faʻatusatusa i lena mai Ianuari ia Oketopa.

I tulaga o ituaiga atina'e, o le fa'atinoga o atina'e a le malo o lo'o sili atu lava le lelei nai lo pisinisi tumaoti.Mai Ianuari ia Novema, i totonu o pisinisi pisinisi i luga aʻe o le Fua Faʻatulagaina, na maua e le setete o loʻo umia pisinisi le aofaʻi o tupe mama o le 2363.81 piliona yuan, o le faʻaopoopoga o le 65.8% i lea tausaga ma lea tausaga;O le aofaʻi o tupe mama a pisinisi tumaoti e 2498.43 piliona yuan, o se faʻaopoopoga o le 27.9%.


Taimi meli: Tes-31-2021